Till innehåll på sidan Sök
Abisko nationalpark
Toppstationen i Abisko, trähus med terrass.

Välkommen

Här finns information som kan vara bra inför ett besök i Abisko nationalpark. När det är bäst att besöka nationalparken, hur du hittar hit och om vilka regler som gäller. Dt finns också en folder med en karta.

Abisko är en lättillgänglig nationalpark i norra delen av Norrbottens län. Både väg och järnväg går genom parken.

Tre kilometer öster om nationalparken ligger byn Abisko med affärer och boendemöjligheter. Inne i nationalparken finns järnvägsstation, parkeringsplatser, en turiststation och ett naturum. I Abisko nationalpark startar den välkända Kungsleden, som leder vandraren söderut genom nationalparken. Det finns också många andra fina leder i nationalparken, både sommar- och vinterleder.

Norrbottens Naturkarta

Om du ska vandra Kungsleden kan du ladda ner Länsstyrelsen mobil-app Norrbottens Naturkarta. Den ger dig information i text och bild om leder och anläggningar kopplat till en karta där du även kan se var du är via telefonens gps-funktion. Appen kan laddas ner så att den fungerar när du inte har mobiltäckning. Du kan också rapportera eventuella brister längs leden. Appen är gratis och finns för både Iphone och Android.