Till innehåll på sidan Sök
Fulufjällets nationalpark
En grupp människor står med snöskor på led i snölandskap.

Snöskor

Prova på snöskor! De är ett bra alternativ till turskidor för att ta sig upp för sluttningar på fjället.

Om upplevelsen

Oförglömligt äventyr i urskogen!

Scandinavian Hiking och Särna Adventures har tillsammans skapat ett exklusivt vinteräventyr i Fulufjällets nationalpark.

Vi vill ge dig en riktig naturupplevelse i urskog med utmaningar som snöskovandring till fjälls och med upplevelser som stannar för livet. Matlagning över öppen eld och riktiga möten, utan telefoner och med plats för närvaro och nyfikenhet. Att lyssna på tystnaden, att bo genuint och enkelt i stuga och tältkåta, att bli guidade och uppassad av oss, Daniel och Bob.

Bo i vildmarksstuga i nationalparken – snöskovandring under stjärnorna och månens ljus.

Upplev tystnaden och den stjärnklara himlen med den frusna ån alldeles intill.

Från ån hämtar vi vårt vatten till matlagningen som vi lagar över öppen eld eller på gasolköket i ljuset från våra lyktor.

Ni får också prova på att sova i tältkåta på liggunderlag och renfällar. Somna till doften av granris tillsammans med ljudet och värmen från kaminen.

Efter en rejäl frukost så tar vi oss upp på fjället med snöskor, kollar efter djurspår, äter ute och väl tillbaka hoppas vi på stjärnklart och har vi tur även norrsken.

Utanför täckning – Digital detox. Riktigt möte med naturen och varandra.

Utanför leden – vi vill göra denna upplevelsen unik på alla möjliga sätt!

 

Vill du hyra snöskor? Hör av dig till någon av våra samarbetspartners  Rösjöstugorna, Scandinavian Hiking eller  Dalarna Outdoor. De arrangerar även guidade turer. 

 

 

Tid

Vinter

Plats
Fulufjället

×