Till innehåll på sidan Sök
Kosterhavets nationalpark
Två getter på bete på klippa vid havet.

Rasta, äta och bo

Här får du information om var du kan rasta, äta och bo i Kosterhavets nationalpark.

Rastplats och toaletter

Rastplatser hittar man vid nationalparkens entréer på Koster, Resö, Rossö och Saltö. Är man ute och vandrar eller tar sig runt med båt finns det inte så många anordnade rastplatser men gott om kala hällar och fina gläntor och ängar att rasta på.

Toaletter hittar man bland annat vid entréerna och vid de stora bryggorna på Kosteröarna. Ute i skärgården finns toaletter på Arholmen, Bissen, Jutholmen, Kockholmen, Saltholmen, Tjälleskär och Ursholmen.

Grillplatser och elda

Man får inte göra upp eld annat än på anvisade eller iordningställda platser. På Kosteröarna finns det grillplatser vid Kilesand på Sydkoster och Siletången vid Basteviken, Nordkoster. På Rossö finns två grillplatser på Kockholmen och en norr om sandstranden vid parkeringen.

Mat i närheten

För att hitta matställen kring Kosterhavets nationalpark:

Tältning

I Kosterhavets nationalpark får man tälta högst två dygn på samma plats. Det finns dock undantag. På Tenholmarna, Burholmen, Bockholmen och Store Bror får man inte tälta mellan kl. 10-18 under perioden 1 juli – 15 augusti. På Syd- och Nordkoster får man bara tälta på anordnad tältplats som ligger på Nordkoster. I de angränsande naturreservaten Norra Långön, Saltö och Västra Rossö är inte tältning tillåten.

Boende/Stuguthyrning

För information om boende kring Kosterhavets nationalpark: