Sök
Färnebofjärdens nationalpark
Barnfötter står på en sten med texten naturum.

Många aktiviteter i naturum året om

Naturum Färnebofjärden i Gysinge erbjuder många olika aktiviteter under hela året. Vi har öppet året runt och har fri entré till utställningen.

Om upplevelsen

Några exempel på kommande aktiviteter 2019:

Bäverspaning 16/5 & 25/5

Kvällsfåglar vid Dalälven 28/5

Prova på att paddla kajak 30/5

med mera, med mera... :)

Utställning och bibliotek

Bibliotek och utställning finns inomhus i brukets gamla stall. Här kan du lära dig mer om de olika specialiteter som Färnebofjärdens nationalpark bjuder på. Vad är en fjärd? Hur bildas en rullstensås och vad gör bävern på vintern? Här finns kunnig personal som är redo att berätta mer om natur och kultur. I biblioteket kan du fördjupa dig bland böcker och tidningar och titta på film.

Vandringsleder

Vandringsleder hittar du nära naturum i nationalparken. På några av lederna finns tavlor till din hjälp med information om bland annat djur och växter som finns i omgivningarna. Leder är markerade med orange, röd, grön och blå på nationalparkskartan som finns i vår informationsfolder. 

Broanläggning

En broanläggning till ruinen utanför naturum gör det möjligt för dig att komma ut mitt i forsen och uppleva kraften och vattenbruset. Du kan gå till den vackra kvarnruinen och lära dig mer om hur man förr i tiden använde forsens kraft. På ön finns dessutom en grillplats där du kan avnjuta din matsäck till ljudet av forsens brus.

Vattenlek

En vattenlek finns i anslutning till naturumbyggnaden. Här kan barn och vuxna leka sig fram till kunskap om kulturmiljö och naturkrafter.

Vattenleken

Tid

Hela året

×