Sök
Tyresta nationalpark
Mellan trädstammarna ser man spången som leder fram till en informationstavla på urskogsstigen.

Tillgänglighet

I naturum finns rullstolshiss, och en av entréerna fungerar bra när många med rullstol kommer samtidigt. Rullstols-WC finns.

Utställningen lämpar sig väl för personer med syn- och/eller hörselnedsättningar. Ljudsekvenser ger besökaren stämning från våra olika naturtyper och en mängd snidade naturdetaljer kan man känna på med händerna.

Caféet i Tyresta

Caféet i Tyresta by är inrymt i en gammal byggnad. Personalen kan ta fram en ramp för att du ska kunna ta dig ner i caféet med både rullstol, permobil och barnvagn.

Rullstols-WC finns på gårdsplanen intill.

Tyresta gård och Lanthandeln i Tyresta by

Det går bra att ta sig runt gårdsplanen med rullstol, där också lanthandeln med korvgrillning finns tillgänglig. In till lanthandeln är det en liten tröskel, med ramp. Inne går det också att vända en rullstol.

Raststugorna

Två raststugor finns i Tyresta by – en av dem får man ha med sig hund i. Hundraststugan har lägre tröskel och kan vara tillgänglig med rullstol men dörren är smal, ca 80 cm.

Vandringsleder

Barnvagnsslingan (5 kilometer) är fin att gå med rullstol, permobil och barnvagn. Ett brantare parti på slingan nära Tyresta by gör att ledsagare behövs för rullstol.

En avstickare från Barnvagnsslingan leder upp till Årsjöns södra spets. Man når däremot inte fram till grillplatsen. Observera att lederna inte sandas eller snöröjs under vintern.