Till innehåll på sidan Sök
Hamra nationalpark
Snötäckta tallar mot klarblå himmel.

Samarbetspartners

Aktörer som har aktiviteter för besökare i eller i direkt anslutning till en nationalpark har möjlighet att bli samarbetspartner till nationalparken.

Våra samarbetspartners har fått en utbildning i varumärket Sveriges nationalparker och vad det innebär att jobba i en nationalpark. Efter utbildningen får samarbetspartnern rätt att använda logotypen för samarbete med Hamra nationalpark.

Genom att visa att aktören samarbetar med Hamra nationalpark kan vi tillsammans bidra till att du som besökare får en bra upplevelse i samband med ditt nationalparksbesök.

Hundspannsåkning

Vi arrangerar ett flertal olika turer, från kortare "prova-på"-turer till lunch- och flerdagarsturer. Våra turer vänder sig till alla – från vinterturisten som vill prova på att åka hundspann, familjen som önskar en upplevelse utöver det vanliga samt till företag och researrangörer som vill bjuda sina gäster på något extra. Inga förkunskaper behövs.

Samarbete med Los skola 

Länsstyrelsen Gävleborg samarbetar med Los skola i Los vid nationalparkernas dag i maj månad. Elever från mellan- och högstadiet guidar besökare under en dag.