Till innehåll på sidan Sök
Söderåsens nationalpark
En grupp tält som står uppställda på rast och tältplatsen Liagården.

Platser där du kan sova i parken

Det finns övernattningsmöjligheter vid våra rastplatser, Dahlbergs och Liagården. Tänk på att alltid städa efter dig och ditt besök.

Om upplevelsen

Obs! En lång, torr sommar kan påverka vattennivån i brunnarna.
Det finns alltid vatten vid naturum i Skäralid.
Ta gärna med eget vatten för att vara på den säkra sidan!

Vi följer Räddningstjänsten Skåne nordväst brandriskprognos.
Vid eldningsförbud (risk 4, 5, 5E) tar vi bort yxa, såg och ved från våra olika rastplatser.

Liagården

Liagården: Stugan är borta men i trädgården kan man tälta eller sova i vindskydd. Toaletter, grillplatser och ved finns. Veden får du såga och klyva själv (såg och yxa ska finnas).
Vatten bör finnas året runt (beror på vädret) men brunnsvattnet provtas inte. Är du osäker, koka vattnet före användning.

Dahlbergs

Obs! Dahlbergs raststuga är stängd tills vidare.
I trädgården kan man tälta. Toaletter, grillplats och ved finns. Veden får du såga och klyva själv (såg och yxa ska finnas).

Killahuset

Om du vill kan du boka Killahuset. Nyckel hämtas och lämnas under naturums öppettider. Kostnad 500:-/dygn; gratis för skolor. Här finns 6 britsar samt sovloft för ca 20 personer. I trädgården får man tälta om man bokat huset. Toaletter och grillplatser finns utomhus; kamin inomhus. Ved finns, men du får såga och klyva den själv (såg och yxa ska finnas). Ingen el. Vatten får du ta med dig. Du kan fylla på vatten vid naturum i Skäralid.

Boka Killahuset hos naturum Söderåsen:

Hela året