Sök
Abisko nationalpark
Ett grått trähus, naturum Abisko, med en flagga med texten "välkommen".

Tillgänglighet

Naturum Abisko är tillgängligt för personer med funktionsnedsättning, exempelvis rullstolsburna, från parkeringsplatsen intill naturum. Det finns leder ut i naturen som är tillgänglighetsanpassade.

Ett projekt för tillgänglighetsanpassning av bland annat leder har genomförts i Abisko nationalpark. Kompletterande åtgärder kommer att genomföras successivt inom nationalparksförvaltningen. Information om vilka leder som är tillgänlighetsanpassade och hur kommer att tas fram till sommarsäsongen 2017.

Övernattning

Fjällstation med hotellstandard och restaurang, vandrarhem, stugor och tältplats med servicebyggnad finns vid nationalparkens entréområde. Anläggningen drivs av Svenska Turistföreningen  Byn Abisko har boenden, restauranger, mataffär och bensinstation och ligger cirka tre kilometer från nationalparken. För frågor om tillgänlighet, kontakta respektive turistarrangör/hotell.

STF Turiststation Abisko har boende och ordnar aktiviteter i och omkring Abisko nationalpark året om.

Naturum Abisko

I nationalparken finns ett naturum med utställningar, turtips och information om fjällens natur och kultur. Toaletter och gratis parkeringsplatser finns. Hiss till övervåningen med film- och bildvisningssal.

Besök naturums webbplats för aktuella öppettider och program