Tivedens nationalpark
"

När ska du besöka parken

Tivedens nationalpark är värd ett besök året om.

Vår

Under våren njuter du av den skira grönskan och det rika fågellivet. Kanske har du tur och stöter på en spelrusig tjäder en tidig försommarmorgon.

Sommar

Sommartid kan du kombinera vandring över solvarma tallhällmarker med svalkande bad i Trehörningen från Vitsands långsträckta sandstrand. Du kan även finna svalka bland block och grottor nere i de djupa sprickdalarna.

Bemannad information

På grund av ombyggnad av Huvudentrén under sommaren 2016 kommer bemannad information till en början att finnas vid entré Vitsand. Bemanning finns på plats under följande tider:

Vid entré Vitsand:
1 maj-24 juni lör-sön kl 11:00-16:00
25 juni-31 augusti alla dagar kl 10:00-17:00
1 september-18 september alla dagar 11:00-16:00

Vid huvudentrén:
19 september-16 oktober lör-sön kl 11:00-16:00

Höst

En hösttur i oktober bjuder på färgsprakande lövträd och milsvid utsikt i den klara luften.

Vinter

Vintertid är Tiveden svårare att nå, men du kan fortfarande beundra de imponerande isformationerna i Stigmanspasset eller vandra med kängor eller snöskor ut i den tysta och gnistrande skogen.