Sök
Store Mosse nationalpark
Flygfoto över Store mosse huvudentré. Man ser skog och grönområden omkring naturumhusets tak.

Hitta hit

Naturum och huvudentrén ligger utmed riksväg 151 mellan Värnamo och Gnosjö, 17 kilometer från Värnamo. Brunvit skyltning från E4 och riksväg 26, Nissastigen. Här guidar vi dig hur du kan ta dig till Store Mosse nationalpark med hjälp av tåg, buss, bil och cykel.

 

Vägvisningskarta till naturum och Store Mosse nationalpark
Store Mosse nationalpark vägvisningskarta

 

Koordinater till naturum och huvudparkeringen:  

N 6351304,46, E 435485,47 SWEREF 99

57° 18′ 0.49″, 13° 55′ 45.52″ WGS 84 (DMS)

Tåg

Nord-sydligt södra stambanan till Alvesta. Byte till den östvästliga linjen Kalmar-Värnamo-Göteborg, som går tvärs igenom parken. Avstigning i Värnamo alt. Gnosjö.

Buss

Buss 201 som går mellan Värnamo och Gislaved stannar vid huvudentrén. För upplysningar om buss, ring 0771-444 333 eller klicka på länken nedan.

Cykel

Det är tillåtet att cykla på de markerade lederna i nationalparken. Tänk på att ge vandrare företräde. Vissa delar kan det vara svårare att ta sig fram på med cykel, särskilt på träspängerna. 

Från Värnamo

Från Värnamo går det att cykla till naturum via Maramö. Vägen utgår från Gröndalsleden i höjd med skidbacken i Värnamo, starten utmarkeras med en skylt. Längs sträckan finns det flera avståndsskyltar som visar vägen. Sista delen av sträckan från Hädinge by genom nationalparken till naturum är en  cykelväg, annars följer leden en landsväg.

Visa större karta (öppnas i nytt fönster)

Från Hillerstorp

Från Hillerstorp finns det cykelväg hela vägen till naturum. 

Bil

E4 söderifrån: avfart 85. E4 norrifrån avfart 87. Från Väg 26 avfart mot Gnosjö, Värnamo vid Hestra. Nationalparkens övriga entréer är lätta att nå från alla håll, lämpliga vägar är skyltade med sevärdhetssymbol. Bilvägarna i parken är öppna för allmän trafik.

Med bil från Värnamo, söderifrån.

Med bil från Skillingaryd, norrifrån.